logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Útmutató az egészséghez

Több mint 25 éve foglalkozom betegekkel és a prevenció területén is. Azt látom, hogy vannak, akik meggyógyulnak, és vannak, akik a legkorszerűbb módszerek segítségével sem jutnak előbbre. Tudom, a megoldások a lélek rejtelmeibe vezetnek, hiszen minden betegségünk lelki eredetű.

De hogyan? Mit tegyünk, hogy kimászhassunk abból a helyzetből, amiben vagyunk anélkül, hogy távoznunk kellene a földi létből?

Sokunkat foglalkoztat, hogy van-e Élet a halál után, miközben elfelejtjük azt, hogy a lényeg, hogy van-e Élet a HALÁL ELŐTT???

Amikor megszületünk, kapunk rengeteg másodpercet az Élettől. Erre az évre is kaptunk 31 536 000 másodpercet, amivel jól kell gazdálkodnunk. A kérdés, hogy mit teszünk vele?

Óvatosan, lábujjhegyen sétálunk, hogy nehogy elfogyjon, vagy merünk-e bátran ÉLNI vele? Én azt mondom, hogy használd ki és MERJ ÉLNI! Mert az Élet szép… Főleg, ha nem keserítjük meg a magunk számára. Mert IGEN, csak mi vagyunk arra képesek, hogy megkeserítsük. Mivel? A gondolatainkkal, a hozzáállásunkkal. Ahogyan szemléljük a történéseket.

Ha van valaki, aki úgy érzed, hogy ellened tett, bocsáss meg neki! A harag benned van és Téged fog mérgezni, nem őt. Csak MAGAD ELLEN teszel azzal, ha haragszol, és nem ellene! Lásd végre át, hogy minden és mindenki csak tanító az Életedben, ahogy Te is tanító vagy mások Életében.

Azért vagy a Földön, hogy élményeket gyűjts és fejlődj. Aki az utadba kerül, nem véletlenül jött. Ami bánt, az nem véletlenül esik rosszul Neked. Azzal a területtel „baj van”, dolgoznod kell rajta! Keresd meg, milyen gombot nyomott meg nálad! Miért esett rosszul? Hiszen az érzéseidért csak Te vagy a felelős, senki más…

És ne haragudj, hanem légy hálás érte neki, hogy megmutatta azt a területet, ahol még vannak javításra szoruló gondok.

A haragnál nincs rombolóbb érzés. Alakítsd át hálává, és meglátod, mennyivel jobban fogod magad érezni tőle.

Tudnod, érezned kell, hogy NINCS LEHETETLEN!

Mindenre képes vagy! Ha vannak álmaid, vágyaid, céljaid, tegyél érte! És tudd, kemény lesz… Semmit nem adnak ingyen.

2 út van. Vagy csinálod, vagy nem, nincs harmadik lehetőséged. Minden pillanatban döntéseket hozunk. És a „nem döntés” is döntés. Ha nem döntesz, akkor elfogadod, hogy a környezeted irányítja az életedet. Ezt akarod? A nem döntéssel lemondasz a választás szabadságáról. Tudom, a döntés felelősséggel jár…

Ülhetsz nyakig a langyos vízben, és várhatod, hogy a körülményeid változzanak. Kereshetsz, sőt találhatsz is kifogásokat, hogy most éppen mit miért nem teszel meg, hivatkozhatsz másokra, meg arra, hogy még nem jött el az ideje, mert majd ha ez és ez még meglesz, de ezek a kifogások csak fájdalomcsillapítók, amivel könnyebb elviselni, hogy húzod az időt, és hazudsz magadnak.

Felelősséget kell vállalnod az életedért! Ne feledd, mindig van és mindig lesz választásod. De ha nem döntesz, akkor azzal hagyod, hogy a környezeted irányítsa az életedet.

Hiszen pont nagyon is jól tudod, hogy mit kellene tenned, de a változás, a változtatás fájdalommal jár. Változtatni kényelmetlen.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy egy 1-10-ig terjedő skálán hányasra értékeled az Életedet?…

Amikor megszülettél, amikor kicsi voltál, amikor még mertél álmodni, biztosan 10-est adtál volna. És most? Ha nem 10-es a válaszod, elégedetlen vagy. Neked jár az, hogy tökéletes életet élj! Ezért jöttél!

Ne érd be a középszerűvel! Az kevés… És érzed, hogy több van benned. Még annál is több mint hinnéd. Csak nem hoztad a felszínre. Minden probléma, minden betegség egy jelzőlámpa, egy tanítás, hogy nem azt az életet éled, ami örömmel tölt el, ami kielégítene. Amiben azt mondanád BOLDOG VAGYOK.

Mindig vannak útelágazások, vannak válaszutak, amikre léphetsz. Ha készen állsz a változásra, ezek a megfelelő pillanatban eléd kerülnek. Választhatod, hogy csak sodródsz az életben, mint a legtöbb ember, de választhatod azt is, hogy elkezded élni az életed, azt az életet, ami ott legbelül csak arra vár, hogy végre rátalálj.

Mielőtt valaki meghal, a legjobban azt bánja, hogy nem merte a saját életét élni…

És rengetegen vagyunk így, hogy feláldozzuk magunkat, csak azért, hogy másoknak megfeleljünk… Hogy elkerüljük a konfliktusokat, a nehézségeket, inkább a nem választás „fájdalomcsillapítóját” vesszük be, és marad minden a régiben, mert mi még ráérünk. De meddig?

Elárulom. Amíg jön egy olyan próbatétel, egy olyan élethelyzet, egy betegség például, amikor a megoldások megtalálása már sürgetővé válik. Amikor már nincs választásunk… Amikor az idő az ellenfelünk, és vagy megtaláljuk a helyes utat, vagy…

Meddig akarsz még várni? Meddig halogatod, hogy végre megvalósítsd Önmagad? Hányast adsz az életedre???

Hogyan kezdj neki?

 

Lépésről lépésre haladj!

Kell találj valamit, ami örömmel tölt el, amiben kiteljesedhetsz. Ez lehet, hogy még mélyen van és még nem tudod mi lehet az. Akkor addig nappal csináld azt, amit eddig, az estéket pedig töltsd azzal, hogy figyelsz magadra. Figyeld az érzéseket, mi tenne boldoggá? Mit tennél, ha a pénz nem számítana? Ha lenne egy állandóan telítődő bankszámlád, amin éppen annyi pénz lenne, amire az adott pillanatban szükséged van? Ha autót akarsz? Annyi. Ha csak kenyeret, akkor annyi. Minek több? Nem kell bebiztosítanod magad, hiszen a következő pillanatban is annyi lesz rajta, amennyi kell.

Mi az, amit akkor is csinálnál, ha egyetlen fillért sem fizetnének érte? Mik az álmaid? – Gondolkozz, érezz!

Ha megtaláltad, kezdj el érte tenni! Mi az első lépés? Mit kell ahhoz legelőször tenned, hogy elindulj felé? Iratkozz be egy tanfolyamra, vegyél egy könyvet, nézd meg mások hogyan csinálják és kérj segítséget!

Haladj kis lépésekben, hogy legyenek sikereid! Határozd el, hogy naponta elolvasol pl. egy oldalt, és tarts be! Hogy este, amikor átgondolod a napodat, büszkén mondhasd magadnak „kipipálva”.

Ha beteg vagy most, nem fogsz tudni 1 nap alatt meggyógyulni. Nem fogod tudni feloldani az összes negatív mintádat, a blokkjaidat, ami még akadályoz, de minden napra legyen egy terved, amin aznap „dolgozol”, és légy magadra büszke, hogy „IGEN megcsináltam”!

Ezzel elkezded megtanítani magad arra, hogy hinni és bízni tudj önmagadban. Hiszen nem hazudsz magadnak. Elhatároztad, megtetted. És minden egyes nappal közelebb fogsz jutni ahhoz, hogy elégedett életed legyen.

Elveszítettük a hitünket. Túl nagy falatot akartunk egyszerre, ami kudarchoz vezetett, és már nem hittük el, hogy nekünk is sikerülhet… pedig amíg egyetlen ember képes rá, TE is képes vagy!

Ne hagyd, hogy a környezeted irányítson! Ne add ki a változás hatalmát a kezedből. Ne várj az orvosra, a természetgyógyászra, a csodamódszerekre, hogy helyetted megoldják a bajokat. Mert ez is csak „fájdalomcsillapító”, amivel húzhatod az időt és addig sem kell szembenézz azzal, ami kellemetlen, ami fáj…

(Szükség van gyógyszerekre, alternatív megoldásokra az életben maradáshoz. De csak a testedet tudod velük kezelni, ami kevés lesz. Ha a saját utadat nem járod be, ha nem találod meg azt, hol éreznéd jól magad a helyett, ahol most vagy, ezek csak átmenetileg tudják a földi létedet meghosszabbítani)

ÉBRED FEL és cselekedj! Merd meglátni, mi az, ami fáj! Mert ott van az út, amire nem mersz…, félsz rálépni. Nézz szembe azzal, amit halogatsz, mert nehéz, vagy kellemetlen. Már annyira sokáig éltél benne, már olyan mélyen eltemetted, hogy azt hiszed nincs is ott. Azt hiszed, jó ez neked, mert megszoktad. Mert lépni félelmetes lenne. A változás az ismeretlenbe vezet. A változástól félsz…

Sokkal több vagy, mint gondolnád! Ha elkezdesz hinni önmagadban, hogy képes vagy rá, hogy meg tudod tenni, a környezeted is elkezd majd hinni benned. Most még vissza akarnak húzni, mert „féltenek”. De valójában nem téged féltenek, hanem önmagukat. Mert nem akarják, hogy kitörj! Nem akarják, hogy más legyél, mint ők, mert akkor nekik is szembe kellene nézniük az életükkel, a félelmeikkel.

Kerüld a negatív embereket! Vannak, akik csak féltenek, ha ki akarsz törni abból, ahol most vagy, és mindent megtennének, hogy maradj.

Ne engedd, hogy elvegyék az álmaidat! A választás mindig a tiéd, hogy mit teszel. Ne hivatkozz arra, hogy másnak könnyű, bezzeg a te környezeted… Csak tőled függ, hogy meddig hagyod. Tudom, nem könnyű lezárni a minket visszahúzó kapcsolatokat, de érdemes megtenni, ha előre szeretnénk jutni.

Ez a TE ÉLETED és csak te vagy érte a felelős, senki más. Nem foghatod másokra, ha valami nem sikerül. Mindig van választásod.

Hatással vagy arra, hogy mit kezdesz a napjaiddal. Minden nappal, akár értelmesen töltöd, akár olyannal, amihez semmi kedved nincs, rövidebb az életed. Minden elvesztegetett nap hiányozni fog a végső leltárnál…

Kezdj el végre ÉLNI! Sokkal rövidebb az a pár évtized, mint gondolnád. Élj teljes életet!

„Egy emberöltő csak egy villanás a mindenség égboltján” Buddha

Sokan sajnos későn döbbennek rá arra, hogy nem éltek…

A mai nap az új életed első napja (lehet).

Két féle ember létezik. Az egyik beszél, a másik cselekszik. Ne csak panaszkodj, ne csak azzal menjen el az energiád, hogy állandóan a rossz dolgokra fókuszálsz. Kezdj el tenni… Önmagadért!

Aki cselekszik, csak az tudja megváltoztatni az életét, és ezen keresztül hatással tud lenni a világra. Te melyik vagy? Aki folyton csak beszél, vagy aki hajlandó cselekedni?

Minden benned felmerülő kérdésre benned vannak a válaszok is. Jelez neked félelem, fájdalom vagy öröm formájában. A kérdés, hogy mersz-e hallgatni rá? Mersz-e szembenézni önmagaddal? Azzal, ami ott belül van… Amit annyira titkolnál még önmagad előtt is legszívesebben… Minden, ami legbelül feszít, ami a felszínre akar törni az a kulcs, amire szükséged van. Az az ÚT… Mersz hallgatni önmagadra akkor is, ha félelmetes? Akkor is ha nehéz? Akkor is ha fáj???

„Akár azt hiszed, hogy meg tudod csinálni, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz” Henry Ford

A világ nem csak napfény és szivárvány, sokszor földhöz vág és térdre kényszerít az élet, de minden miattad történik, hogy tanulj belőle, hogy ébredj fel, hogy változtass. Kérdés, hogy képes vagy-e többször felállni, mint ahányszor elesel? Én TUDOM, hogy igen, én bízom benned! Te nem vagy gyáva! Ne higgy annak, aki azt mondja, nem fog sikerülni, nem vagy rá képes. Ha akarsz valamit, tegyél érte! Tartsd a figyelmedet azon, amit el akarsz érni. Ha a célt szem elől téveszted, csak az akadályokat fogod látni. A bátorság a félelemmel való szembenézés, és nem a félelem hiánya.

De te ne add fel sose! Csak menj mindig tovább! Van benned erő! Higgy magadban! Bírod még! Hajrá! Menni fog! Bízom benned, bízz te is önmagadban!

Amíg nem leszel képes bízni önmagadban, nem lesz saját életed. Addig kiszolgáltatottan fogsz élni…

Vannak, akik megijednek, hogy másképp is élhetnének. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz, még a rossz dolgokhoz is, hogy nem mernek változtatni. Az ilyen emberek feladják… És ha ők feladják, azzal mindenki veszít…

Olvastam valahol, ha az Istennek van egy pecsétje, amire egy szó van írva… JÓVÁHAGYVA…

Bármit gondolsz vagy mondasz, előbb-utóbb rákerül ez a pecsét.

Ha azt gondolod, MEGGYÓGYULOK --- Jóváhagyva

Ha elbizonytalanodsz ebben --- Jóváhagyva…

Te döntesz… Mit választasz?

Bármire képes vagy! Merj kilógni a sorból! Ne törődj azokkal, akik félelemből visszahúznának, csak menj előre! Mit veszíthetsz? Nincsenek túl nagy célok, csak túl rövid határidők.

Egy igazán jó élet arról szól, hogy létrehozni valamit, ami veled nem ér véget. Ez lehet egy jó szó, amivel segítesz valakinek továbbmenni az úton, és amivel megváltoztathatod valakinek az életét… De lehet egy út megismertetése, amivel valaki a gyógyulás útjára léphet.

Válj olyanná, aki olyan életet él, ami vele nem ér véget. Keresd az utat, hogy mit teszel most, ami holnap is számít? Az, hogy hány ember életét tudod szebbé, jobbá tenni, csak rajtad múlik!

„Jobb valamit nem tökéletesen megtenni, mint a semmit tökéletesen” Robert Schuller

Kérdezd meg magadtól, hogy leltél-e örömöt az életben, és vittél-e örömöt mások életébe?

Vannak emberek, akik a szívükre hallgatnak. Ők azok, akik segítenek abban, hogy elindulhass az utadon, és ne tudjanak eltántorítani a kétségek és a félelmek. Jó, ha valaki hisz benned, hogy nincs „nem tudom megcsinálni”, hogy nincs „nekem úgyse sikerül”, hogy nincs „lehetetlen”.

A lehetetlen NEM LÉTEZIK!!!

Mindig az első lépés a legnehezebb. Dönteni valamiben… Nem szeretünk változni/változtatni, mert a változás fájdalmas és mindig konfliktussal jár. Leélhet az ember a komfortzónájában egy életet. Nem szeretjük otthagyni a biztosat a bizonytalanért. De az első lépést nem azért kell megtennünk, mert rossz az, ahol vagyunk, hanem azért, mert mindig van egy még jobb út, amit nem ismerünk.

Képesek vagyunk megszokni, hogy bántanak és megbántunk másokat… Hogy kihasználnak, és mi kihasználunk, hogy megaláznak és megalázunk… És nem merünk kilépni, nem merünk változtatni…

Nincs erőnk és bátorságunk megtenni azt a bizonyos ELSŐ LÉPÉST. Miért? Mert félünk az ismeretlentől… Lassan kezdünk elfogyni… A türelmünk,… az időnk,… az erőnk,… a szeretetünk… Távol kerülünk mindentől és mindenkitől. Bezárjuk önmagunkat az önmagunk által választott börtönünkbe, és a kulcsot jól eldugjuk, nehogy megsérüljünk még jobban…

De most valaki megtette feléd az első lépést. Belépett a biztonságosnak hitt börtönödbe, és kísérletet tett arra, hogy tágítsa a komfortzónádat, amiben olyan nagyon biztonságban érezted magad. Belépett az életedbe, felismertette a problémáidat, a félelmeidet, és a karját nyújtja feléd, hogy kimászhass, és segíteni szeretne megtenni az első lépést. Segítene elindulni…

Elfogadod?

5 fázisa van a problémáknak:

1.) Tagadás – nincs is semmi baj, minden jó így, ahogy van

2.) Harag – miért pont velem történik mindez?

3.) Alkudozás – „jó leszek”

4.) Depresszió – sajnálom magam, nyalogatom a sebeimet és másokat hibáztatok

5.) Elfogadás – ha így kell legyen…, elfogadom…

Ha eljutottál az elfogadásig, felismerted, hogy minden, ami veled történt, miattad és érted történt, azért, mert már képes vagy megoldani az adott helyzetet. Ezáltal a fejlődésed egy magasabb szintjére kerülhetsz, ahol már képes vagy elfogadni a segítségemet. Itt következik be a gyógyulás.

Szeretnéd, hogy segítsek?

Mit nem tudok:

  • Nem tudok gyógyulni helyetted.
  • Nem tudom helyrehozni a kisiklott életedet, mert ezeket csak te tudod megtenni…
  • Nem tudom átvállalni a felelősséget az életedért, mert ha megtenném, én is csak egy „fájdalomcsillapító” lennék, akinek a segítségével húzhatod az időt, hogy addig se kelljen elindulnod.
  • Nem tudok egy mindenre jó csodaszert ajánlani, mert ha megtenném, csak a testedet hoznám helyre, de az még nem gyógyulás…

Mivel tudok segíteni?

  • SZAVAIMMAL – amik erőt adnak, amikor fogytán az erőd, a hited
  • TUDÁSOMMAL – amit a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen szereztem
  • TAPASZTALATAIMMAL – amihez a több mint 10 év alatt a betegeimen keresztül jutottam
  • HITEMMEL -, hogy hiszek benned, mert te egy CSODA vagy, aki azért született a Földre, mert szükség van rád, és nélküled kevesebb lenne a Világ…
  • ELIGAZÍTÁSSAL - az alternatív módszerek között, hogy megtalálhasd azt az utat, ami a számodra megfelelő lehet és a betegeimnél hatásosnak bizonyult. Elkerülhesd az üresjáratokat, azokat a módszereket, amik csak ígérgetnek, de nem teljesítenek.
  • ÚTMUTATÁSSAL -, hogy rátalálhass végre az útra, ami kivezet abból a helyzetből, amiben most vagy…, hogy azt az életet élhesd végre, ami boldoggá tesz, ami örömmel tölt el, amivel reggel, amikor felébredsz, alig várod, hogy kezdődjön a nap…

Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.