close

Mindannyian arra születtünk, hogy egyedi lények legyünk, olyanok, amilyen senki más nem lehet, és azt tegyük, amire nem képes senki más.

                                                                                  William Ellery Channing

Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Megosztó gombok
Megosztás

Nevedben a sorsod

 

A név kötelez

 

 

Nem csak  dátumokkal számolhatunk. Saját nevünk betűit is számokká alakíthatjuk át.

A Kabbala tanítása szerint a név kötelez. Viselője azt az életutat fogja beteljesíteni, amire neve indíttatja. Szintén a Kabbala tanítása szerint Isten a világegyetemet 22 betűn keresztül teremtette, amelyeknek számértékük is van. Ezeken a betűkön keresztül - számértéküket összeadva -  mindent lehet jellemezni.

A családi név a család által felvállalt és egységesen megvalósítandó feladatot jelzi, míg a keresztnevek mind egy-egy egyéni feladatot, életminőséget jeleznek. Ebből a kettőből adódik a teljes név által mutatott életminőség, azonban az ember jellemzésénél minden egyes név fontos szerepet tölt be.

 Sokat elárul az is, ha nem szeretjük vezetéknevünket. Általában ilyenkor saját családunkat utasítjuk el, s mielőtt megváltoztatnánk, jobb „őseinkkel" kibékülni, hiszen olyan erőket is tartogathat eredeti nevünk, amelyek pozitív hozzáállással éppen kiteljesedésünket szolgálhatják. 

Keresztnevünk inkább a lélek dimenzióira utal. Ha már nem tetszik vagy idegenné vált, akkor nagy valószínűséggel olyan belső változáson mentünk keresztül, amit jobban kifejez és erősít egy másik név. 

Ha külön-külön számoljuk ki nevünk magánhangzóinak és mássalhangzóinak értékét, tágíthatjuk önismeretünket. A magánhangzók olyan rejtett, belső tulajdonságról mesélnek, melyeket nem szivesen mutatunk meg a külvilágnak. A mássalhangzók pedig azt mutatják hogy milyen képet igyekszünk magunkról mutatni a külvilágnak.  .

Érdekes összefüggésekre juthatunk azzal kapcsolatban is, hogy egy adott közösségben — családban, munkahelyen, baráti társaságban — miképpen szólítanak, milyen becenevet aggatnak ránk és ezáltal  ott milyen jellemvonások uralják leginkább személyiségünket.

A névben rejlő lehetőségek tehát feltárják azokat a segítő vagy éppen hátráltató erőket, amik meghatározzák életünket.
A névválasztásnál , ezért nagyon fontos, hogy milyen nevet választunk házasságkötésnél,születendő gyermekünknek, vagy éppen alakuló vállakozásunknak. Sokan úgy tartják, hogy a család tippjei ellenére mindig a gyermek sugallja azt a nevet az anyának, ami megfelel sorsa beteljesítéséhez.


 A számmisztika így olyan nagyszerű eszköz lehet a kezünkben, ami segíthet tudatosítani a legfontosabbat: sorsunk és jellemünk igenis befolyásolható, ha önismeretünket tökéletesítjük

 

Jelentkezés "név elemzésére "

a Kapcsolat menüpont alatt.

E-mail üzenet küldő
E-mail cím:
Tárgy:
Üzenet:Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.