Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

A világszinvonalú ...

 

 

   A világszínvonalú gyógykezelés nem csak a gazdagok kiváltsága

 

Ezzel a címmel bukkantam tegnap egy igen figyelemfelkeltő cikkre, amely az egyik magyar életbiztosító társaság "termékét" hivatott népszerűsíteni.

De számomra nem ez a lényeg, hanem a megdöbbentő eredmények, amik egy felmérés során napvilágot láttak.

" A magyarok közel fele kezeltetné magát külföldön, ha komoly betegséget állapítanának meg nála, az anyagi és nyelvi korlátok azonban sokakat visszatartanak ettől a lehetőségtől. Legtöbben a kapott diagnózist illetően is szkeptikusnak bizonyultak, négyből három beteg az első diagnózis után további orvosi szakvéleményeket is kérne mielőtt döntene a további kezelésről."

Ugyanakkor mindössze a megkérdezettek 7 százaléka kutatna fel maga gyógymódokat az interneten vagy fordulna alternatív módszerekhez.

Az a tény, hogy Magyarországon a szív, ér- és idegrendszeri, valamint a daganatos betegségek a vezető halálokok, szinte közismert tény, mégsem vesszük komolyan.  

A válaszadók közel fele inkább gondolkodna külföldi kezelésen, amennyiben ilyen súlyos betegséget diagnosztizálnának nála. A korcsoportokat vizsgálva kiderült az is, hogy inkább a fiatalok nyitottak a külföldi gyógykezelésre, élnének ezzel a lehetőséggel.

Annak ellenére, hogy a válaszadók 70 százaléka szerint kifejezetten rossz a hazai egészségügyi ellátás színvonala, a megkérdezettek fele mégsem gondolkodna határainkon túli gyógykezelésben, egyrészt annak anyagi vonzata miatt, de sokakat tart vissza az idegen nyelvtudás hiánya és a kezelés megszervezésének körülményessége is. Ugyanakkor az is visszatartó ok számukra, hogy nem szeretnének egyedül lenni egy idegen országban a kezelés időtartama alatt.

Külföldön gyógyulni valóban igen költséges is lehet, a számla könnyen több millió, vagy akár több tízmillió forintra is rúghat –tekintve, hogy például egyes daganatos megbetegedések gyógykezelésének költsége 130 ezer euró környékén mozog - amit a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak.

A világszínvonalú gyógykezelés a cikk szerint azonban már korántsem csak kevesek kiváltsága. 

Nem bizony!

És ez a jó hír!

A publikáció szerint GONDOLKODJUNK ELŐRE! És csak csendben megjegyzem ne csak a gyógykezelés, hanem a megelőzés tekintetében is !

Igen, és nézzünk szét, vegyük a fáradtságot, hogy tájékozodjunk akár a hagyományos, akár az alternatív, akár a komplementer medicina területén, hiszen szó szerint az ÉLETÜNK a TÉT!

NE higyjük azt, hogy van még időnk....mert nincs

Aki daganatos beteg, ezt pontosan tudja....minden nap számít. Előző nap még egészségesnek hitte magát... és ma villámcsapásként éri a diagnózis.

Jártál mostanában onkológiai központban? - na jó, ez a kérdés költői volt.

De megdöbbennél, ha látnád mennyi huszas, harmincas éveiben járó fiatalt talász ott és nemcsak hozzátartozója kísérőjeként.

Ők nem gondolkodtak előre, Te még megteheted !

Segítek!

 

Forrás: http://www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/ongondoskodas/a-vilagszinvonalu-gyogykezeles-nem-csak-a-gazdagok-kivaltsaga-72035.html

 

E-mail üzenet küldő
E-mail cím:
Tárgy:
Üzenet:Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.