Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

Blog

 

Nem minden az, aminek látszik

 

Pont egy éve történt. Tanácsért fordultak hozzám egy igen kellemetlen történés miatt. Látszólag igen kellemetlen eset kapcsán. 

Az eset még jobban aláásta a Nő amúgyis ingatag ( de egyre erősödő) önbizalmát és önértékelését. Megszégyenülve távozott a helyszínről és hazaérve kétségbeesve keresett meg.

Elmesélte mi történt. Az ő szemszögéből valóban katasztrófa, világégés, mert most mit fog szólni a külvilág? Eddig nem ismerték őt a most bemutatkozó oldaláról. Eddig csak a szeliden mosolygó, kedves Nőt ismerték.. Azt, hogy tud esetleg határozott, ingerültségét kimutató, neadjisten hisztis vagy türelmetlen is lenni, eddig nem sokan tapasztalhatták meg. És a Nő szerint ezt  a háta mögött kibeszélték ( persze tudomására jutott ), mélyen megszégyenítve Őt ezzel.

Végig beszéltük a történteket. Mint segítő jelen esetben  nem mondhatom, hogy elfogulatlan voltam, hisz a Nő nagyon közel áll hozzám. De igyekezetem. Igyekeztem más szemszögből megvilágítani a dolgot legalább annyira, hogy ne legyen önostorozás és porigalázott érzése. Azt tanácsoltam  "face to face" beszélje meg az illetővel a történteket, kerülvén a mentegetőzést és a magyarázkodást. Pontról pontra átvettük, mit is mondjon, hogy viselkedjen "szeretetteljesen "- hiszen a külvilágtól csak azt kapjuk, amit adunk. A Nő okos, nagyon okos, hamar rájött ( egy át nem aludt éjszaka árán ) mi is a járható út az ügy tisztázására.

Másnap meglépte amit kellett és övé volt a legnagyobb döbbenet. Félreértés volt. A félreértés tisztázódott és az ügy kapcsán még sok gondot okozó helyzet is megoldódni látszott. Az ügy eredményeként a Nőre tisztelettel kezdtek nézni, tanácsát, gondolatait, szavait itták és együttműködő partnernek kérték fel. Mert ugyebár egyedül nem megy. Főleg ha egy közösségről van szó. A Nő önbizalma izmosodni látszik és ez jó.

Azt mondják egy fecske nem csinál nyarat? Dehogynem. Egy gyertya lángja is képes világosságot hozni.

Mért is írom ezeket le? Mert a történtek kapcsán újra és újra eszembe jut a tanítás : " Nem minden az, aminek látszik."

Hiba azon gondolkodni, vajon mások mit gondolhatnak. Nem mindegy? És amúgy sem tudhatjuk, mert az az ő gondolatuk. Én nem tudhatom ő mit gondol és érez, mint ahogy a külvilág sem lát bele a gondolataimba ( szerencsére ) és nem érzi, amit én érzek.

A tarot 12.  nagyarkánuma az " Akasztott " nagyon jól szimbolizálja mindazokat a helyzeteket, amikor kiszolgáltatott, függő helyzetben vagyunk életünk bármely területén ( pénzügyi, partnerkapcsolati, munkahelyi és még sorolhatnám ). Hogy oldhatjuk fel ezeket a helyzeteket? Lássunk másképp. Az " Akasztott" sem akasztott, hisz ha megfordítjuk a lapot ez tisztán látszik. Csupán fejjel lefelé, más szemszögből tekint a világra. Ezáltal olyat is észrevesz, amit amúgy nem látna. 

Persze lehet szenvedni is, mindenkinek szíve joga. 

De ahogy Einstein megfogalmazta : " Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel azt létrehoztuk.” "

 

2015.03.18

Hozzászólás / vendégkönyvSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.