Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

Tarot

 

 " Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja a jövődet.Változtass magadon, és változni fog a sorsod is. Fogadd el magad, és el tudod fogadni a sorsodat is."

/ Püthia - Delphoi jósda /

A Tarot történetét, jelentőségét sokáig feledés fátyla borította, és ma is - a benne lévő hihetetlen lehetőségek ellenére - sokan csak jóslásra használják. Valójában elképzelhetetlen mélységeket hordoz.

Sokan úgy vélik, hogy az ókori Egyiptomból, mások, hogy az ősi Indiából, Kínából származik, valójában a Tarot az elsüllyedt Atlantiszról öröklődött át, mint az ősi TUDÁS, az ősi törvény megtestesítője.

A Tarot ismerete az élet ismerete, vallották őseink. 

Aminek figyelmet ad az ember, olyan önmaga, és aminek nevét tudja, azt már uralhatja is. 

Az út nem más, mint a 22 lap energiáinak és analógiáinak megélése.

Természetesen a számozás mutatja az utat. 22 olyan létállapotról beszélek, aminek a tudatos megélése lehetőséget kínál a léleknek, hogy visszataláljon az eredetéhez, amit egyes tanítások szellemi emelkedésnek, felemelkedésnek neveznek.

A Tarot jelképek mindegyike egy-egy hosszú lépcső tetején nyíló kapu. Ezen a lépcsőn lépdelve fokról fokra felemelkedve jut át az ember a halált a halhatatlanságtól leválasztó képzelt falon. A felemelkedéshez, a feljebb jutáshoz, átélt tapasztalat vezet. Az érdeklődő emberek számára, akik nagy erőfeszítés árán meg akarják találni a járható utat, a Tarot megteremti, hogy a múltból a jövőbe és onnan az örök jelenbe pillanthassunk. A Tarot útmutatás, üzenet az embernek, bepillantást nyerhet a spirituális, szellemi, érzelmi és fizikai szintekbe, megértheti, mi történik vele, az miért történik, mit tehet, hogy tapasztaljon, tanuljon, fejlődjön, érjen földi életében.

A Tarot betűi mágikus négyzetbe foglalhatók, TORA az Isteni törvényt jelenti, a betűiből formált latin szó, a ROTA jelentése kerék, az ORAT kinyilatkoztatás, és ATOR pedig a beavatás egyiptomi istennőjének neve.

 

ROTA   TARO   ORAT   TORA  ATOR 

-  vagyis a Tarot kereke kinyilatkoztatja a beavatás törvényét.

 

A Tarot elsősorban tehát egy önismereti eszköz, de egyben a lélek mélyén kódolt információ is. A múlt ismerete elvezet a jelen lehetőségeinek feltérképezéséhez, ami megmutatja jövőnk egyik lehetséges valóságát is. Így alkalmas a Tarot arra, hogy választ adjon az útkeresőnek, és segítse kibontakoztatni teremtőképességeit is.

 

 Célja és feladata a kereső embert segíteni élete útján, magyarázatot adni problémáira, támogatni szellemi felemelkedését. A tarot tanulmányozása az emberi lélek tanulmányozása is. Olyan lehetőség, amely kiemeli az embert a körmozgás végtelen törvényéből.

 

 Egy kirakáson belül megtalálható az ember teljes létvalósága, így  választ kaphatunk életünk bármely területével kapcsolatos kérdésre  (munka, karrier, párkapcsolat, anyagi helyzet, tanulmányok, utazás,  gyermek, otthon, család, egészség ).

A körülmények megismerésével segít az önálló döntésben!

 

Lehetőséget ad évente egyszer a születésnapi és éves kirakásra !

 

Szeretettel várom jelentkezésed a "Kapcsolat" menüpont alatt.

Hozzászólás / vendégkönyvSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.