close

Íratkozz fel hírlevelemre és ajándékba kapsz egy szerencse yantrát!

http://kathrina.nanoweb.hu/szammisztika

Melyiket választod ?

- Szerelmet hozó yantra

- Üzeleti sikereket elősegítő yantra

- Hírnevet hozó yantra

- Gazdagságot hozó yantra

- Elismerést hozó yantra

- A jó egészségért yantra

- Munkakeresést segítő yantra ( ha munkanélküli vagy )

- Az otthon harmóniájáért yantra

Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

A talizmánokról

 

 

"  A talizmán szó a görög  teleo szóból ered, melynek jelentése: megszentelni.

Más forrás szerint a talizmán szó már a káldeusok feljegyzéseiben szerepel, tudóst, varázsló papot jelent. Innen vették át a görögök (telesmata), és a törökök, akiknél a talism csodás erejű képet jelent. 

A talizmánok mágikus tárgyak, amelyeket valahogy el kell látni energiával. Más szóval a talizmánokat erővel és energiával töltik fel, hogy el tudják látni a feladatukat. Feltöltés nélkül nem tudnak megfelelően működni.

Az első talizmánok természetes tárgyak voltak, például kövek, vagy csontok, amelyek alakja egy adott istenre, esetleg egy isten vagy állat adott képességére vagy tulajdonságára emlékeztette a megtalálót. Más darabokat megfaragtak, hogy különböző istenségekre emlékeztessenek. Az egyiptomi civilizációk, a zsidók, és a keresztények is használtak talizmánokat.

Az indiaiak, egyiptomiak, káldeusok és héberek már évezredekkel ezelőtt avatási szertartások során kövekbe, fémekbe "bevonzották" az univerzum, a csillagok és bolygók erejét.

Nem tévesztendő össze az amulettel, aminek az a szerepe, hogy távol tartsa az ártó hatásokat. Vagyis a talizmán aktív, az amulett passzív szerepet tölt be életünkben. 

Van egy történet, amit Phiilosztratosz írt le a talizmánkészítő tianai Apollloniuszról. 

Egyik indiai útja során hét varázserejű gyűrűt kapott ajándékba. És ezt a hét gyűrűt a hét különböző napján felváltva viselte, a kőnek megfelelő bolygó alapján. Így vasárnap - a Nap napján - a gyémánttal díszített arany gyűrűt húzta fel, hétfőn a Hold napján az ezüst foglalatú holdkövet, kedden a Mars napján a vas foglalatú hematitot, szerdán, a Merkúr napján a rózsaszín jáspissal díszített ezüstgyűrűt, csütörtökön, a Jupiter napján kárbunkulust, ónfoglalatban, pénteken, a Vénusz napján a bronzba foglalt korallt viselte, szombaton, a Szaturnusz napján pedig az ónixköves ólomgyűrűt húzta az ujjára.

A naponta váltogatott gyűrűk meg is hozták számára a szerencsét, mert meggazdagodott a talizmánkészítésből. Jusztiniusz így lelkendezett Apolloniusz csodáiról: " talizmánjai lecsendesítik a háborgó tengert és az üvöltő szeleket, és megszelídítik a vadállatokat ". 

Az évezredek során a talizmánok formája, tartalma sokat változott. Viselői pedig sokszor már nem is tudják, miként kell helyesen alkalmazni szerencsehozó tárgyat. De talán a "helytelen alkalmazás" sem árthat annak, aki nagyon hisz a talizmánja erejében. Például Szent Kristóf (aki a legenda szerint átvitte a gyermek Jézust a folyón) az úton járók védőszentje. Régen a zarándokútra indulók vitték magukkal képmását vagy szobrocskáját, ma az autósok kulcstartóján, vagy az autó visszapillantó tükrén lehet látni a medált. Pedig a hagyomány azt tartja, hogy a varázs ereje akkor hat, ha elrejtjük a védelmezőt a kíváncsiskodó szemek elől. Egyébként valóban szinte minden nép úgy tartja, hogy a szerencsét hozó talizmánt a nyakban, a testhez érve kell viselni, mert a bőrrel érintkezve megsokszorozódik a varázsereje. "

Te is szeretnél meggyőződni a hatásukról ?

Íratkozz fel a hírlevelemre és ajándékba elküldök neked egy szerencse yantrát !

Melyiket választod? 

- Szerelmet hozó yantra

- Üzeleti sikereket elősegítő yantra

- Hírnevet hozó yantra

- Gazdagságot hozó yantra

- Elismerést hozó yantra

- A jó egészségért yantra

- Munkakeresést segítő yantra ( ha munkanélküli vagy )

- Az otthon harmóniájáért yantra

 

 

 

2016.09.26

 

 

 

 

Hozzászólás / vendégkönyvSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.