close

Ha valaki hisz bennünk, akkor képesek vagyunk jobb emberré válni!

Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

Amikor hisznek benned...

Ha valaki hisz bennünk, akkor képesek vagyunk jobb emberré válni!

 

Nem tudni, hogy a következő történet fikció, vagy valóban a híres feltaláló, Thomas Alva Edison életrajzából kerekedett ki, de ettől függetlenül érdemes végigolvasni, mert rendkívül tanulságos és sokaknak erőt adhat.

 

 

 

Egy nap, a kis Thomas Edison hazatért az iskolából, a kezében egy papírlapot szorongatott, amit oda kellett adnia az édesanyjának. Az asszony kihajtogatta a lapot, majd miután elolvasta az üzenetet, könnyek csordultak ki a szeméből.

Thomas megkérdezte, hogy mit írtak. Az édesanyja ezután hangosan felolvasta a levelet.

“Az ön fia egy zseni. Ez az iskola nem tudja már kielégíteni az ő tudásszomját, tanárainktól már szinte nincs, amit tanuljon. Ezentúl a fia tanítatását magára bízzuk.”  – Ez állt a levélben.

Pár év múlva Edison édesanyja meghalt, de fiából világhírű feltaláló lett. Egyszer Edison hazalátogatott szülőházába, és ott az egyik polcon megpillantott egy megsárgult papírlapot. Odament és kézbe vette. Az a papír volt, amit egyik nap, évekkel ezelőtt az édesanyjának küldtek az iskolából. Szétnyitotta, és elolvasta. Ez állt benne: “Az ön fia mentális betegségben szenved, ezért többet nem jöhet az iskolánkba.”

Edison leült a székre, és sírva fakadt. Később napló bejegyzésében erről így írt: “Thomas Alva Edison egy mentális betegségben szenvedő kisgyerek volt, akiből édesanyja szeretetének és hitének köszönhetően, az évszázad feltalálója lett.”

A tanulság: mindig higgyünk magunkban és támogassuk, bátorítsuk gyerekeinket, barátainkat. Ne adjuk fel a céljainkat, álmainkat, mert egyesek tehetségtelennek tartanak. Ha pozitívan, kitartóan állunk a dolgokhoz, meg lesz annak az eredménye!

 

Forrás: filantropikum.com

Hozzászólás / vendégkönyvSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.