close

Csak adj kulcsot az embereknek, ők majd kinyitják vele a zárakat.

Robert R. McCammon

Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

Számmisztika

 

 

A számmisztika vagy numerológia a számok okkult jelentésének a vizsgálatával foglalkozik.A numerológusok éveken át tartó kutatásai és az eredményeknek a kliensek információi alapján történő megerősítése megmutatta, hogy a numerológia hatékony módja a személyiségünk megismerésének. Megmutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak, és azt is, hogy ezek hogyan harmonizálnak vagy kerülnek egymással ellentétbe. 


A numerológia rövid története

A számmisztika története eléggé homályos. Vannak, akik azt állítják, hogy a számmisztika 10 000 évvel ezelőtt kezdődött kabbalával, amely a zsidó miszticizmus egy ágával. Mások szerint Pitagorasz, a 2500 ezelőtt élt görög filozófus és matematikus foglalkozott először számmisztikával. Habár ezek a gondolatok romantikusan hangzanak, eddig még senki sem tudott közvetlen kapcsolatot találni a modern numerológia és az ókori görögök vagy zsidók között.
A numerológia modern tanulmányozásának az eredete az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, amikor L. Dow Balliett számos könyvet írt az Egyesült Államokban a témáról. Habár Mrs. Balliett azt állítja, hogy Pitagorasznak köszönheti az ötletei kialakulását, nincs bizonyíték arra, hogy Pitagorasz fejlesztette ki azt, amit ma numerológiának hívunk.
Balliettet Florence Campbell, Juno Jordan, Matthew Goodwin és mások követték a számmisztika tanulmányozásában.


Hogyan működik a számmisztika?

A keleti filozófiák szerint a fizikai világ nem valódi, hanem csak egy illúzió. A fizikai világban minden tárgyat a méretével, a formájával, a helyével és az idejével tudjuk megadni. Ezeket az információkat számok formájában adjuk meg. Minden létezőt le tudunk írni számokkal, mert a számok és a matematika adja meg a keretét annak, amire a valóságot épül.

Egyes fizikusok szerint a fizikai világ nem más, mint egy bonyolult hologram. A hologramot úgy hozzák létre, hogy két lézernyalábot bocsátanak egy testre, és az így kialakult interferenciaképet fényérzékeny filmre viszik. Az interferenciakép a víz felszínének a hullámzásához hasonlít, miután köveket dobtak bele.

Az interferenciakép információt hordoz, és ha megfelelő helyről és irányból nézzük, háromdimenziós képet látunk. A hologram egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy minden darabkája magában hordozza a teljes hologram által tárolt információt. Ha félbe vágjuk a hologramot, akkor is láthatjuk a teljes háromdimenziós képet.

A mi valóságunk mögött megbújó valóság is információhalmaz, ami állandóan mozgásban van és változik. A háromdimenziós valóság, amiben élünk, egy szépen megmunkált hologram, ami csak azért létezik, mert érzékelni tudjuk.
A hologramhoz hasonlóan az Univerzum is olyan, hogy minden egyes darabja tartalmazza az Univerzumban megtalálható információ összességét. Ezért működnek a jóslás különböző változatai. Az információt bármilyen forrásból begyűjthetjük, legyen az számmisztika, Ji-Csing, asztrológia, tarot, vagy akár teknőspáncélok vizsgálata, csak azt kell tudnunk, hogyan olvassuk ki belőlük az információt.

 

 

forrás: http://www.noiportal.hu/

Hozzászólás / vendégkönyvSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.