close

Íratkozz fel hírlevelemre és ajándékba kapod az általd választott szerencse yantrát !

 

Melyiket választod? 

- Szerelmet hozó yantra

- Üzeleti sikereket elősegítő yantra

- Hírnevet hozó yantra

- Gazdagságot hozó yantra

- Elismerést hozó yantra

- A jó egészségért yantra

- Munkakeresést segítő yantra ( ha munkanélküli vagy )

- Az otthon harmóniájáért yantra

Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

9 ok, amiért érdemes

 

9 ok, amiért érdemes vizet inni!

 

 

A víz alapvető lételemünk, hiszen víz nélkül nincs élet. Míg élelem nélkül akár 30 napig is megvagyunk, víz nélkül csak 3 napig.  Ahogy öregszünk, úgy csökken testünk víztartalma. Míg egy csecsemő szervezetében 80% víz van, addig az idősekében már csak 50%.

Nem csak a minősége fontos annak a víznek melyet elfogyasztunk, hanem az is, hogy iszunk-e belőle elegendő mennyiséget.

1.  Az egészséges és ragyogó bőr, az egyik legjobb ok, amiért érdemes sok vizet inni. A vízhiánnyal küszködő bőr könnyen kiszárad és akár a korai öregedés jelei is megjelenhetnek rajta.


2. A szervezetedben lejátszódó folyamatok majdnem mindegyikéhez szükséges a folyadék. Ennek következtében érthető, hogy az elégtelen vízfogyasztás fáradékonysághoz és koncentrációs zavarokhoz vezethet. A szakértők javaslata szerint igyál egy pohár vizet kávé helyett, amikor fáradtnak érzed magad. Könnyen lehet, hogy ennyi is elég lesz, ahhoz, hogy felfrissülj és így a dehidratációt is elkerülheted.

 

3. Ha lassú az anyagcseréd, akkor nem kell több érvet keresned a vízfogyasztás mellett. ( Még az enyhe dehidratáció is 3%-al lassítja le egyesek anyagcseréjét.)  A jól működő emésztési folyamatokhoz elengedhetetlen a víz, amely hozzájárul a méreganyagok kiürítéséhez is. A kiszáradt szervezet nem képes megfelelően ellátni ezeket a feladatokat és ha hosszabb ideig nem figyelsz oda az optimális vízbevitelre, akkor akár komoly betegségek kialakulásával is számolnod kell.

 

4.  Egy egyetemi tanulmány szerint, egy pohár víz lefekvés előtti elfogyasztása, majdnem 100%-ban képes megszüntetni a diétázók éjszakai éhségérzetét.

 

5. Kutatások szerint, napi 8-10 pohár víz elfogyasztása, képes jelentősen, vagy akár 80%-ban is enyhíteni a hátfájást és az ízületi fájdalmakat az azokban szenvedőknél.

 

6. Több kutatás is bebizonyította, hogy a megfelelően hidratált szervezetben sokkal kisebb eséllyel alakulnak ki a húgyhólyag, mell és végbél rákos megbetegedései. Úgy gondoljuk, hogy ez az egyik legerősebb érv a rendszeres vízfogyasztás mellett, hiszen mindenki szeretné elkerülni ezeket a komoly betegségeket.

 Napi öt pohár víz elfogyasztása, csökkenti az alábbiak kockázatát:

  Vastagbélrák 45%-ban;

  Mellrák 79%-ban;

  Húgyhólyagrák 50%-ban;

 

7. A tónusos izomzat kialakítása lehet az az ok, ami meggyőz arról, hogy több vizet kell fogyasztanod. A víz rendszerint egyfajta kenőanyagként viselkedik az ízületek és az izmok körül, amelyek ezáltal sokkal tovább bírják a megterhelést.

Azoknak, akik rendszeresen eljárnak edzeni nem kell külön kiemelni, de mégis elmondjuk, hogy minden sporttevékenység közben fontos a szervezet megfelelő vízutánpótlása.

 

8. Megfelelő tápanyagegyensúly

A szervezetben található nátrium és kálium megfelelő és kiegyensúlyozott szintjének kialakítása azért nagyon fontos, mert a két tápanyag kiemelkedő szerepet játszik a testünk egészséges működésének fenntartásában. Szerencsére a víz a legalkalmasabb ennek a feladatnak az ellátására.

 

9. Azok, akik naponta küzdenek a pattanások által okozott kellemetlenségekkel biztosan szeretnék tudni, hogy milyen eszközzel szabadulhatnának meg ettől a problémától. Nos ebben az esetben is a víz a megoldás kulcsa. Kezd a napodat egy pohár frissen facsart citromlevet tartalmazó meleg vízzel, mert ez a keverék segít megelőzni a pattanások kialakulását, emellett pedig még energiával is feltölt.

 

Forrás: http://www.csinifix.hu/

Hozzászólás / vendégkönyvSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.