close

" Kevés hatalmasabb dolog van a világon, mint egy pozitív lökés. Egy mosoly.Egy derűlátó és reménykeltő szó. A "képes vagy rá" buzdítás egy nehéz helyzetben."

Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
logo

Kathrina-Gyöngy

" Légy aki vagy: tiszta, higgadt és tündöklő! "


Hírlevél feliratkozó
Név:
E-mail:

Kerüld el a rettegett... Változtass 2.

 

Kerüld el a rettegett betegségeket! Változtass!!! (2. rész)

 

A daganatos betegség kialakulásának okai és folyamata az én meglátásaim és tapasztalataim alapján:

Azt eddig is tudtuk, - már 2400 éve megállapították, - hogy minden betegség 100%-ban lelki eredetű. Egyes természetgyógyászok szerint a daganatos betegség energiahiányos állapot. Ha a fizika törvényszerűségei szerint átgondoljuk, akkor ha valahol több anyag keletkezik, akkor az nem lehet attól, hogy ott kevesebb az energia. Az anyag átalakítható energiává, az energia pedig anyaggá, ezt nagyon jól tudjuk. Ha valahol plusz sejt keletkezik, akkor az azt jelenti, hogy több energia van azon a helyen, mert az képtelenség, hogy kevesebb energia alakuljon át több anyaggá.

Az energiatöbblet kialakulhat amiatt, hogy felborul az egyensúly, illetve attól, hogy az életenergia áramlásának az útjába valamilyen akadály áll.

Mi lehet ez az akadály?

Felborul az adok-kapok egyensúly. Sokszor láthatjuk és hallhatjuk, hogy mindig a jó emberek lesznek rákosok. Mindig adni és adni és adni akarnak, és nem számít, hogy ebből mennyit kapnak vissza. Magyarul mindig csak "kilélegeznek", átadják az energiáikat, és nem "lélegeznek be". Így felborul a belső energia-egyensúly, meglódítja egyik-másik csakrának a működését, az meglódítja a hormontermelést, a szervezet elkezd ellenőrizetlenül sejteket szaporítani, létrehoz közben tökéletlen sejteket is, és ez még nem rák, hanem csak egy nagyon komoly figyelmeztetés, hogy változtatni kellene a hozzáálláson. Daganat akkor lesz belőle, ha már túlnő egy bizonyos mértéken, amit az immunrendszer már nem tud lebontani és elszállítani. Amíg ez nem történik meg, addig változtatni lehet a gondolkodásmódon, és vissza lehet fordítani ezt a folyamatot.

Érdekes, hogy az orvostudomány ismeri ezt a folyamatot, van is egy ilyen típusú páciens (C-típusú személyiség), tudják is hogy ez hogyan működik, mégis amikor kezelésről esik szó, akkor azt mondják, hogy ennek a megoldása, a műtét, a sugárkezelés és a kemoterápia. Mintha nem is foglalkoznának azzal, ami ezt kialakította és létrehozta, pedig a daganatos betegségnek éppúgy receptje van, mint egy süteménynek. Kell hozzá néhány összetevő, és ha ezek a megfelelő időben a megfelelő helyen vannak, akkor garantált a "siker". Ha ezeket az összetevőket még időben kivesszük, akkor nincs idő elkészüljön a "sütemény", és az immunrendszernek lesz lehetősége arra, hogy elvégezze a dolgát, és szétszedje azt a bizonyos sejtszaporulatot.

- Az egyik összetevő, a hosszantartó, elkerülhetetlennek tűnő stressz. Aki benne van, az azt tapasztalja, hogy "mert az anyós", "mert a munkahely", "mert a vállalkozás", és ebben járja a köröket és képtelen belőle kilépni.

- A másik összetevő a változástól és változtatástól való félelem. Magyarul stresszben vagyok, de képtelen vagyok rajta változtatni, mert attól félek, hogy "mi lesz akkor, ha..."

- Háttérbe szorítom az egyéni érdekeimet. Én nem vagyok olyan fontos. Én még ráérek. Először a férjem, a feleségem, a gyerek, az apám, az anyám, mindenki előttem van, én ráérek. Mások érdekeit előtérbe helyezem, ugyanakkor szeretném, ha végre észrevenné valaki, hogy én is itt vagyok, én egy szeretetre méltó ember vagyok, jó ember vagyok, tehát állandóan küzdök a megfelelni akarással, hogy megfeleljek ennek is annak is meg amannak is.

- És ehhez jön még egy rossz tudatalatti program.

Persze kétségtelenül van ennek a folyamatnak egy fizikai vetülete is, a savas környezet, a rengeteg méreganyag, a cigarettafüst és sorolhatnám, de azért azt is látjuk, hogy környezeti ártalmak ide vagy oda, mégsem lesz minden ember daganatos. Tehát a lelki oldal sokkal nagyobb mértékben esik a latba, mint a fizikai oldal.

Ezért is fontos a folyamatot oldalról kezelni.

Fizikai szinten ott van a hagyományos medicina, ott vannak egyéb alternatív medicinás megoldások, de lelki szinten fel kellene oldani a stresszt.

Mit lehet akkor tenni? Ha az energiaáramlás útjából el tudnánk távolítani az akadályt, amit az előző recept alapján bemutatott lelki tényezők okoznak, akkor az immunrendszernek megkönnyítenénk a dolgát, a felszabaduló életenergia be tudná indítani az öngyógyító folyamatokat, és helyrebillenne az egyensúly.

De hogyan lehet ezt megtenni?

Először is szembe kell nézni a helyzettel. Meg kell kérdezni önmagunktól, "mi lehet a legrosszabb, ami megtörténhet?" És ezt, bármi legyen is a legrosszabb, ami várható, akár még a halál is, mert az is egy lehetséges megoldás, egyszerűen el kell fogadni. Meg kell állapítani, hogy "igen, ha nem változtatok a jelen hozzáállásomon, gondolkodásmódomon, és tovább élem a jelenlegi életem úgy, ahogy eddig éltem, akkor akár xy dolog is megtörténhet". Ha ez megvan, innen már többé nem a betegséggel foglalkozunk tovább, hanem azt nézzük, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a legrosszabbat elkerülhessük. Innentől az elménkben már nem stressz van, hanem cselekvési terv. Minden nap tehetünk valamit annak érdekében, hogy fejlődjünk, és napról-napra egészségesebbé válhassunk.

Helyre kell állítani az adok-kapok egyensúlyt is. Minden nap okozzunk magunknak valamivel örömöt! Ez lehet egy séta, egy kis apróság, amivel megörvendeztetjük magunkat, vagy elmegyünk színházba, vagy találkozunk egy kedves ismerősünkkel, teljesen mindegy, csak legyen meg a napi örömforrásunk, amivel feltöltődünk, és amikor csak önmagunkkal foglalkozunk. Csak akkor tudunk adni, ha van miből.

(Volt egy betegem, aki utolsó stádiumos tüdődaganatban szenvedett, és volt egy nagy vágya, szeretett volna „körülnézni” a világban. Eladták mindenüket és világkörüli útra indultak. Közel egy évig nem hallottam róla, azt hittem talán már nincs is közöttünk… Egy nap felhívott és boldogan mesélte, hogy visszajöttek és most volt kontrollon. Teljesen daganatmentes lett. Hogyan lehetséges ez? Elfogadta, hogy a Föld bármely táján kerülhet olyan helyzetbe, hogy az utolsó napjait ott kell töltse, de a vágya erősebb volt, mint az ettől való félelme. Naponta érték pozitív hatások, örülni tudott minden reggelnek és hálát adott Istennek, hogy egy új napra ébredhetett. Így telt el ez az egy év és ő napról-napra jobban érezte magát. Legyen ez is egy olyan példa, ami bizonyítja, hogy érdemes a saját érdekünkben változtatni, mert NINCS LEHETETLEN!)

Szeressük önmagunkat! Csak akkor tudunk másokat szeretni, ha önmagunkat is szeretjük. Jó gyakorlat erre, hogy a tükör előtt állva nézegetjük magunkat egy darabig, majd elkezdjük mondogatni, hogy "szeretem magam". Ha nem szeretjük önmagunkat, és másoknak pedig állandóan segítünk, akkor miért tesszük? Mert ki akarunk facsarni egy kis elismerést, egy kis szeretet tőle. Félünk attól, hogy ha nem teszünk meg mindent a másikért, akkor nem fog minket szeretni. Tehát mintegy önfeláldozásképpen szeretjük, félelemtől motiválva. A magyar nyelv nagyon kifejező ebben is. Ha FÉLelemből szeretek, akkor nem lehetek EGÉSZséges.

Ha most megállunk egy pillanatra és önmagunkba nézünk..., megteszünk mindent azért, hogy daganatosok legyünk? Persze nem szándékosan, de sokaknak IGEN lehet a válasz. Ebből viszont van kiút.

A betegség mindnyájunknak fejlődési lehetőség, így a számodra is az. Minden tünetnek lelki háttere van, és ezek feltárásával, megértésével lehetőséget kapsz arra, hogy a gyógyulás útjára lépj. Lehet, hogy meggyógyulsz már rögtön a megértés által, de betegséged egyben feladat is, amelyet még ideig-óráig hordoznod kell, amíg megtörténik a teljes bevésődés. Fontos megérteni, hogy tested csak a szimbólumok nyelvén tud szólni,( tünetek nyelvén), s hogy a betegség a "sértődött lélek felkiáltása".

A betegségek jelzések, üzen a lelkünk. Ha ezeket az üzeneteket megértjük, tudunk tenni egészségünkért. Figyelj az üzenetekre és teremts egyensúlyt az életed minden területén! Ha az üzenetek azonosítása számodra olvashatatlan, bízd magad szakemberre.

Több féle megoldást találsz - a betegségekre nézve sokféle lehetőséget, - mivel minden ember más, ezért nem lehet jó egy fajta egészség program mindenkinek. Válogathatsz megoldások között, ami személyednek a legmegfelelőbb.

Viszont egyedül, laikusként, szaktudás és tapasztalat nélkül keresgélni olyan, mint egy erdőben letakart szemmel lövöldözni, hátha eltalálunk egy vadat. Vagy igen, vagy nem... Viszont a tét óriási. A tét az ÉLETÜNK... Ezért ha bajban vagy, sürgősen találj egy személyt, akiben megbízol. Mert bizalom nélkül nincs együttműködés.

Márpedig ha valaki beteg lesz, éppen eléggé kiszolgáltatott ahhoz, hogy elfogadja az alá- és fölérendelt viszonyt. Pedig az igazi gyógyító nem utasít, hanem megfogja a kezed, és segít abban, hogy közösen találjátok meg a kiutat az erdőből...

Ha még nem találtad meg a TE segítődet, és úgy érzed, hogy tudnál bennem bízni, szívesen segítek. Ha elakadtál kérdezz! Ha segítségre van szükséged keress fel személyesen, vagy akár telefonon, akár email- ben.

Szeretnéd, hogy segítsek?

Mit nem tudok:

  • Nem tudok gyógyulni helyetted.
  • Nem tudom helyrehozni a kisiklott életedet, mert ezeket csak te tudod megtenni…
  • Nem tudom átvállalni a felelősséget az életedért, mert ha megtenném, én is csak egy „fájdalomcsillapító” lennék, akinek a segítségével húzhatod az időt, hogy addig se kelljen elindulnod.
  • Nem tudok egy „mindenre jó csodaszert” ajánlani, azzal csak a testedet hoznám helyre, de az még nem gyógyulás…

Mivel tudok segíteni?

  • SZAVAIMMAL – amik erőt adnak, amikor fogytán az erőd, a hited
  • TUDÁSOMMAL – amit a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen szereztem
  • TAPASZTALATAIMMAL – amihez a több mint 10 év alatt a betegeimen keresztül jutottam
  • HITEMMEL -, hogy hiszek benned, mert te egy CSODA vagy, aki azért született a Földre, mert szükség van rád, és nélküled kevesebb lenne a Világ…
  • ELIGAZÍTÁSSAL - az alternatív módszerek között, hogy megtalálhasd azt az utat, ami a számodra megfelelő lehet és a betegeimnél hatásosnak bizonyult. Elkerülhesd az üresjáratokat, azokat a módszereket, amik csakígérgetnek, de nem teljesítenek.
  • ÚTMUTATÁSSAL -, hogy rátalálhass végre az útra, ami kivezet abból a helyzetből, amiben most vagy…, hogy azt az életet élhesd végre, ami boldoggá tesz, ami örömmel tölt el, amivel reggel, amikor felébredsz, alig várod, hogy kezdődjön a nap…

 

BERKES JUDIT NAPSUGÁR·2016. JANUÁR 6.

Hozzászólás / vendégkönyvSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.